درمان تعریق زیاد و بدبوی بدن
نوشته شده توسط : nahal

گیاهان دارویی که در کنترل تعریق بدن و رفع بدبویی ناشی از عرق زیاد پوست و رشد باکتری ها روی آن مؤثر می باشد و علاوه بر خاصیت کاهش تعریق و اثر ضد عفونی کنندگی دارای بوی خوش و مطبوع نیز بوده و نه تنها بدبویی بدن را رفع می کنند بلکه به خوشبویی آن نیز کمک می نمایند معرفی می شوند.

1- برگ مورد: پاشیدن پودر برگ تازه خشک شده گیاه مورد با شستشوی پوست با آب دمکرده غلیظ. برگ مورد به علت دارا بودن تأفن فراوان و خاصیت قابض غدد عرق بودن، تعریق زیاد پوست را کنترل نموده و اسانس معطر آن باعث خوشبویی بدن می شود.


2- برگ شیرین بیان: دمکرده غلیظ برگ تازه شیرین بیان (حدود 50 گرم در یک لیتر آب جوش که به مدت 15 دقیقه دم کشیده باشد) را جهت شستشوی موضع عرق روزی 3-2 بار استفاده نمایید تا از بوی بد عرق رهایی یابید.


3- برگ حنا: پودر برگ حنا به تنهایی یا همراه با پودر برگ سدر یا جوش شیرین، با اثر خنک کنندگی پوست و کم کردن فعالیت غدد عرق به رفع بدبویی پوست کمک می کند. می توان حنا را با جوشانده سماق یا سرکه خمیر کرده به موضع عرق مالیده و نیم ساعت بعد با آبغوره یا سرکه رقیق شده موضع را شستشو داد.


4- مریم گلی: از این گیاه می توان به صورت جوشانده و همراه با گل ختمی و زوفا، شربت خوراکی تهیه کرد و روزی 2 مرتبه میل نمود تا در کاهش تعریق بدن اثر گذارد. همچنین پاشیدن پودر آن زیر بغل یا داخل کفش یا شستشوی موضع عرق با دمکرده غلیظ آن در رفع بدبویی و خوشبو نمودن پوست مؤثر است.


5- مازو: تأفن فراوان این گیاه، آنرا جزو قابض های قوی قرار داده که استفاده از پودر یا دمکرده غلیظش به کسانی که از زیادی ترشح غدد عرق پوست شاکی اند توصیه می شود.


همچنین می توان 100 گرم میوه مازوی خشک را سائیده با 50 گرم پودر مردار سنگ و 10 گرم پودر زاج سفید مخلوط کرده روزانه داخل کفش یا زیر بغل استعمال نمود و پس از نیم ساعت با دستمال پاک کرد.


6- پوست و برگ گردو: برگ گردو دارای خاصیت ضد میکروبی قوی می باشد فلذا شستشوی موضع با خیسانده یا دمکرده غلیظ برگ تازه گردو در رفع بدبویی پوست مؤثر است. پوست سبز گردو نیز به علت دارا بودن تأفن فراوان و قابض بودن درکنترل ترشح عرق بسیار مفید است. می توان مخلوط پودر برگ گردو، پودر پوست گردو، مردار سنگ و حنا به نسبت مساوی تهیه نمود و روی موضع عرق پاشید.


7- نعناع: استفاده خوراکی از برگ تازه نعناع یا عرق آن در رفع بدبویی دهان بسیار مؤثر است. همچنین استفاده از محلول دمکرده نعناع جهت شستشوی پوست بدن علاوه بر رفع بدبویی و کم کردن ترشح غدد عرق باعث خوشبو شدن بدن نیز می شود.


8- برگ سیب: استفاده از دمکرده برگ تازه درخت سیب به عنوان محلول شستشوی بدن در کاهش بوی بد عرق نقش مؤثری دارد خصوصاً اگر این دمکرده همراه کمی سرکه استفاده شود.


9- گلسرخ: گذاشتن گلبرگهای تازه گلسرخ روی موضع عرق یا شستشوی بدن با گلاب یا پاشیدن پودر گلسرخ زیر بغل و داخل کفش از دیگر روشهای سنتی درمان تعریق محسوب می شود.


10- رزماری: این گیاه که به اکلیل کوهی نیز شهرت دارد، در کاهش تعریق بدن اثر بسزایی دارد. می توان ترکیبی از 50 گرم پودر برگ رزماری و 200 گرم پودر بچه (تالک) تهیه نمود و روزی 3-2 بار به محل عرق پاشید.
علاوه بر گیاهان دارویی مذکور، استفاده از جوش شیرین، گل ارمنی، زاج سفید و مردار سنگ نیز که در واقع جزو مواد معدنی دارویی هستند در درمان تعریق و بوی بد آن مؤثر است.


گل ارمنی یا همان خاک ارژیل، نوعی گل رس خالص ورز داده شده است که در التیام زخم و ضد عفونی کردن پوست و رفع بوی بدن مؤثر است. طرز استفاده از این ماده معدنی به این صورت است که می توان آن را به صورت خشک به تنهایی یا ترکیب با پودر نعناع و گلسرخ روی موضع عرق پاشید یا به صورت محلول با مقداری آب و سرکه به صورت گل شل درآورده روزی نیم ساعت روی موضع عرق گذاشت.


پاشیدن پودر شیرین بیان به داخل کفش یا روی مواضع عرق در کاهش ترشحات و رفع بوی بد آن مؤثر است.

 

نویسنده : دکتر سعیدرضا فاطمی نیا





:: بازدید از این مطلب : 1707
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: